Over enkele dagen is het Chinees Nieuwjaar!

Ook bij die gelegenheid wensen wij dat er vrede en liefde in je hart mag zijn en dat je schoonheid en gezondheid in jouw wereld mag ervaren, en dat je dagen gevuld zullen zijn met tevredenheid en vreugde. Gelukkig Chinees Nieuwjaar!

Gelukkig Chinees Nieuwjaar!

Gedurende de Chinees Nieuwjaarsperiode zal de post bezorging wat trager zijn dan gewoonlijk. Wij vragen je begrip hiervoor.

Wij hebben speciale cadeauzakjes voorbereid waarmee we de Nieuwjaarsfestiviteiten samen met jou willen vieren!

Je ontvangt zo’n cadeauzakje, met tenminste één Chinese verrassing, wanneer je Spooky2 producten koopt tussen 1 en 20 februari!

Wow, wat zou er in mijn zakje zitten? Laat het ons zien zodra je het ontvangen hebt!

Nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestdag. Weet je welke traditionele gebruiken wij hebben om deze dag te vieren? Kom kijken welke dat zijn! (Dan krijg je misschien ook wat hints over onze cadeau’s).

De Chinese Zodiac:

De Chinese zodiac, in het Chinees ook wel Sheng Xiao genoemd, is gebaseerd op een twaalf-jarige cyclus. Elk jaar wordt hierbij gesymboliseerd door een dier. De twaalf dieren zijn: de muis, de os, de tijger, het konijn, de draak, de slang, het paard, de geit, de aap, de haan, de hond en het varken. 2019 Is het jaar van het varken!

De Rode Envelop:

Omdat men in China gelooft dat ‘rood’ de kleur van geluk is, geeft men op de Chinese Oudejaarsavond de kinderen rode envelopjes met wat geld erin. (Bijna alles is tijdens het Chinees Nieuwjaar dan ook rood van kleur). Wanneer een kind zo’n envelopje krijgt, stopt hij/zij het onder het hoofdkussen om het de volgende ochtend open te maken. Op deze manier wordt gebeden om geluk in het komende jaar.

 

Opblijven:

De Chinezen blijven op Oudejaarsavond de hele nacht op, of tenminste tot middernacht, om het oude jaar vaarwel te zeggen en het nieuwe jaar te verwelkomen. Om de tijd gezellig met elkaar door te komen, zendt de Chinese regering elk jaar een ‘Spring Festival Party’ televisieprogramma uit.

Wat weet jij over Chinees Nieuwjaar? Weet je wat de Chinese Zodiac is? Laat het ons hieronder weten!