Contact – de informatie wordt overgedragen op elektrische stroom, dus alleen degene die de elektroden vasthoudt, wordt beïnvloed.

Remote – de informatie gaat van het DNA in de nagel rechtstreeks naar het doel. Het gaat niet door de normale ruimte zoals een radiogolf. Aangezien de informatie direct en rechtstreeks naar het doel wordt verzonden, kan niemand anders worden beïnvloed. Zelfs als ze tussen jou en de Remote staan, gebeurt er niets, omdat de informatie niet door deze ruimte stroomt.

Plasma – Ja en nee.

Ja, omdat plasma een krachtig effect heeft. Op een afstand van ongeveer 60 meter in de omtrek kan plasma nog steeds worden gedetecteerd, zelfs door een massieve betonnen muur heen. Terwijl de energie aan kracht verliest naarmate je verder van de bron weg gaat, is er voldoende energie die ook in andere kamers werkzaam kan zijn.

Nee, als de frequentie niet met jou resoneert, heeft dit geen invloed op je. Als hij echter wel met jou resoneert, dan kan het een effect hebben. Een enkele frequentie kan tegelijkertijd andere mensen met jou beïnvloeden, maar om zeer verschillende redenen.