Gezondheid & Fitheid

Spooky2 Ondersteuning bij de Genezing van Bot Fracturen

Wat is een breuk?

Wanneer een bot wordt geraakt of ingedrukt door een kracht die de maximale kracht die het kan verdragen overschrijdt, kan er een breuk optreden. Mensen met botbreuken ervaren vaak lokale pijn, zwelling, verminderde mobiliteit na een trauma, botdeformiteit, abnormale bewegelijkheid, enz. Bovendien kunnen ernstige meervoudige fracturen leiden tot shock, wat levensbedreigend is.

Oorzaak van fracturen

Er bestaan drie hoofdoorzaken van fracturen.

1. Directe druk

Krachten die rechtstreeks op een deel van het bot worden uitgeoefend, resulteren in een fractuur van het geblesseerde gebied, vaak vergezeld van verschillende mate van beschadiging van zacht weefsel. Bijv. wanneer een zwaar voorwerp het onderbeen raakt, ontstaat er een breuk op het punt van de botsing.

2.Indirecte druk

Indirecte druk kan ook botbreuken veroorzaken. Bij voorbeeld wanneer een persoon van een hoogte af valt en op de voeten landt, zal compressie of barstbreuk van het wervellichaam optreden.

3.Cumulatieve spanningsverwonding

Langdurige, herhaaldelijke, lichte directe of indirecte verwondingen aan een bot kunnen leiden tot fracturen van een specifiek deel van een lichaamsdeel, ook wel vermoeidheidsfracturen genoemd. Bij sommige mensen kunnen gemakkelijk botbreuken ontstaan door het lopen van lange afstanden.

Gecompliceerde botbreuken

Bovendien kunnen sommige fracturen ernstige complicaties veroorzaken. In de meest ernstige gevallen kan dit leiden tot amputatie of overlijden.

Complicaties van fracturen zijn in twee categorieën in te delen: vroeg en vertraagd.

1. Vroege complicaties zijn onder meer shock, vetembolie, compartimentsyndroom, diepe veneuze trombose en infectie.
2. Vertraagde complicaties zijn onder meer vertraagde union en non-union van de botten, complex regionaal pijnsyndroom en hetero trofische ossificatie.

Remedies om botherstel te bespoedigen

1. Fysiotherapie
Het uiteindelijke doel van hulp bij fracturen is om de functie van het gewonde ledemaat maximaal te herstellen. Daarom zijn er drie zeer belangrijke basisprincipes: herpositionering, immobilisatie en functionele oefening.

2.Focus op je dieet
Als botbreukpatiënt moet je dieet groenten, fruit, eiwitten en water bevatten. Vooral calcium, vitamine D en eiwit zullen belangrijk zijn tijdens het botgenezingsproces, dus zorg ervoor dat je je concentreert op voedselbronnen die rijk zijn aan deze voedingsstoffen. Bijvoorbeeld bladgroenten, broccoli, vis, vlees, yoghurt, noten en zaden.

3.Stop met roken
Mensen die roken, kunnen een vertraagde botgenezing ervaren. Soms kan dit zelfs leiden tot het ontstaan ​​van een non-unionfractuur of een langere genezingsperiode.

4.Rife therapie
Een van onze gebruikers deelde zijn ervaring met het versnellen van het genezingsproces van een botfractuur met Spooky2.

“Spooky is aan het werk, mijn vrouw heeft haar sleutelbeen gebroken door een auto-ongeluk, er zit minstens een centimeter tussen de twee botstukken, ze kunnen niets doen omdat ze nierfalen stadium 5 heeft en een operatie zou dodelijk zijn voor de nieren, dus het sleutelbeen moet minstens 6 maanden gebroken blijven totdat de fistel kan worden voltooid en genezen voor dialyse. Dus 2 weken geleden zijn we begonnen met een aantal botprogramma’s en 1 voor trauma op de gx met de remote, ze heeft ook 3 gebroken ribben, deze laatste röntgenfoto van slechts een paar dagen geleden laat zien dat het scherpe breukgebied is afgerond en het bot groeit, in feite groeit het met een snelheid die alleen bij kinderen wordt gezien, volgens de dokter, hij was zeer verrast om te zien hoe snel het bot groeide en zichzelf herstelde. Spooky werkt!”

Bron: https://www.facebook.com/groups/spooky2/permalink/1701479283347301/

Laten we nu eens kijken hoe we Spooky2 kunnen inzetten bij een botfractuur.

Hardware gedeelte:

Software gedeelte:

In de G1 van je GeneratorX kun je enkele botprogramma’s laden.

Je kunt “bone” gebruiken als trefwoord om te zoeken in de Spooky2-software. Je kunt vervolgens de programma’s naar behoefte kiezen.
In de G2 van je GeneratorX kun je enkele traumaprogramma’s laden.

Als je vragen hebt of betere resultaten hebt, kun je hieronder reageren en deze met ons delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.