Gezondheid & Fitheid

Hoe Kan Spooky2 helpen bij Artritis?

Naarmate we ouder worden, worden onze botten zwakker. Dat is de reden waarom ouderen meer kans hebben om artritis te ontwikkelen, hun botten te breken en dat hun gewrichten niet zo flexibel zijn als voorheen. Artritis is de zwelling en ontsteking van een of meerdere gewrichten. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten artritis, allemaal met hun oorzaken en behandelingsmethoden, maar twee van de meest voorkomende soorten zijn artrose (OA – Osteoartritis) en reumatoïde artritis (RA).

Hoewel artritis vaker voorkomt bij volwassenen van 65 jaar of ouder, kan het mensen van alle leeftijden treffen, inclusief kleine kinderen en tieners. Ook komt artritis vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en bij mensen met overgewicht.

Symptomen

De meest voorkomende tekenen en symptomen van artritis zijn:

 • Pijn.
 • Stijfheid.
 • Zwelling.
 • Roodheid.
 • Verminderd bewegingsbereik.

In het geval van RA kun je je moe voelen of een slechte eetlust hebben. Je kunt ook ernstige RA ontwikkelen die, als het niet wordt behandeld, gewrichtsmisvorming kan veroorzaken

Osteoartritis

Kraakbeen is de harde, gladde laag op de uiteinden van botten waar ze een gewricht vormen. Het beschermt de uiteinden van de botten en maakt een bijna wrijvingsloze gewrichtsbeweging mogelijk. Botbeschadiging kan echter optreden wanneer ze direct over elkaar schuren, wat artrose veroorzaakt. Deze slijtage kan geleidelijk optreden of worden veroorzaakt door een gewrichtsblessure of infectie.

Reumatoïde Artritis

In tegenstelling tot artrose is reumatoïde artritis een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem van het lichaam de bekleding van het gewrichtskapsel, een taai membraan dat alle gewrichten omsluit, aanvalt. Dit membraan raakt dan ontstoken en gezwollen. Zonder interferentie kan de ziekte uiteindelijk het kraakbeen en het bot in het gewricht vernietigen.

Behandeling

Het belangrijkste doel van de behandeling is het verminderen van pijn en het voorkomen van mogelijke gewrichtsschade. Gewoonlijk omvat de behandeling van artritis medicatie, fysio- of ergotherapie, afvallen of chirurgie. Mogelijk moeten er verschillende behandelingen of combinaties daarvan uitgeprobeerd worden voordat je vindt waar jij baat bij hebt.

Hoe Kan Spooky2 helpen bij Artritis?

Cold Laser en PEMF zijn de meest gebruikte behandelmethodes die onze gebruikers toepassen bij het verlichten van hun artritis symptomen.

Cold Laser gebruikt veilige, niet-thermische lichtfotonen om de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam te versnellen. Het is vooral nuttig bij gewrichts- en neurologische pijn.

Bij Spooky2 hebben we twee verschillende accessoires die gebruikt kunnen worden voor Cold Laser therapie.

Spooky2 Cold Laser Wrist is ontworpen om rond de pols te worden bevestigd, waar het gemakkelijk de bloedtoevoer, de carpale tunnel en het meridianencomplex volledig kan herstellen. Spooky2 Cold Laser Twin wordt gebruikt voor nauwkeurige toepassing op elk deel van het lichaam en kan in de mond worden gebruikt of in gehoorgangen en neusgaten worden ingebracht.

We hebben ook de krachtige PEMF-methode die gebruik maakt van gepulste elektromagnetisch veldtherapie, een veilige en natuurlijke manier om je lichaamscellen op te laden, en ze te helpen op hun weg naar een betere gezondheid. PEMF richt zich op het cellulaire niveau van het lichaam, en stimuleert het celmetabolisme en verbetert zo je gezondheid.

Je kunt de Spooky2 PEMF-spoel gebruiken voor pijnverlichting en frequentie-entrainment. Het kan alle soorten pijn verlichten, vooral in botten en gewrichten.

Programma’s Aanbevolen door een Spooky2 User

Deze programma’s draai ik in de Remote Healing JW preset 24/7 op een XM generator. Je kunt ze ook draaien via de Spooky Cold Laser (L) preset.

 • Joint Inflammation (CAFL)
 • Joint Inflammation (XTRA)
 • Inflammation 1 (XTRA)
 • Inflammation 2 (XTRA)
 • Inflammation Bone (XTRA)
 • Inflammation General (CAFL)
 • Inflammation (KHZ)
 • Joint Inflammation (CAFL)
 • Joint Inflammation (XTRA)
 • Abdominal Inflammation (CAFL)

Overweeg ook artrose- en artritisprogramma’s in de healing preset.

Bron: https://www.spooky2support.com/hc/en-us/articles/360023965433-Are-there-any-programs-for-osteoarthritis-pain-in-lower-back-

Laten we nu eens kijken hoe we Spooky2 kunnen toepassen bij artritis volgens de recensie van deze gebruiker.

Stap 1: Ga naar het tabblad Presets, kies Shell (Empty) Presets – Remote – Healing (R) – JW.

Je kunt ook Shell (Empty) presets – Spooky Cold Laser (L) -JW kiezen als je de Spooky2 cold laser-accessoire hebt.

Stap 2: Ga naar het tabblad Programma’s, zoek en kies de programma’s die hij heeft vermeld. Je kunt alle programma’s in de lijst laden en dienovereenkomstig uitvoeren.

Stap 3: Ga naar het tabblad Control en voer de programma’s uit die je hebt gekozen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.